Blog humor tentang kata kata lucu, tebak tebakan lucu, DP bbm lucu, kata kata lucu buat status facebook dan banyak gambar lucu lainnya

Kumpulan Cerita Lucu Bobodoran Sunda Bikin Ngakak

Loading...
cerita lucu sunda, bobodoran sunda


Cerita Lucu Sunda - Anak remaja jaman NOW banyak diantaranya yang berangsur-angsur melupakan sejarah dan kebudayaannya, terkadang juga jarang menggunakan bahasa sunda yang telah menjadi bahasa mereka sehari-harinya. Untuk itulah buat kamu yang orang sunda dan suka dengan kebudayaan sunda tentu saja artikel ini akan sangat menghibur.

Cerita lucu sunda atau biasa dikenal dengan bobodoran sunda sudah barang tentu menambah sarana hiburan keluarga kamu dirumah. Semoga dengan adanya humor sunda ini bakal membuat anak anak jaman sekarang jadi lebih mengenal bahasa sunda itu sendiri. Yuk kita simak beberapa banyolan ala sunda yang telah admin rangkum dari berbagai sumber.

Bobodoran Sunda Lucu


Ngajar Basa Inggris ku basa Sunda

“Ayeuna ibu rék ngetést maranéh ihwal present continous“, saur ibu guru Lia.
“Ridwan, sok sebutkeun contona present continous !”, ibu guru Lia naros.
“Hi istuning (he is tuning),hartosna dia keterlaluan “.
“Déni !"
“Déy weureu daun (they were down), hartosna mereka weureu daun”
” Kahareup kabéh! Matak TBC ngajar barudak kawas kieu mah !”, bu Lia bendu.

Tukang Manuk

“Sabaraha mang manuk ieu hargana ?” ceuk saurang lalaki ka tukang manuk.
“Tah anu keur nyanyi mah hargana sajuta. Lamun itu tuh, anu cicing bae, eta mah dua juta” bari nunjuk manuk anu ngahiul bae dina kurung.
“Har, naha bet mahal keneh anu cicing bae geuning Mang?”
“His, pan eta anu nyiptakeun laguna”


Lagu Jaman Keur Budak

Bulantok-bulantok Bulan gede bulan montok Moncorong sagede batok Bulantok-bulantok Aya bulan sagede batok Bulanting-bulanting Aya bulan sagede piring.
Bilih aya deui lagu nu sanesna mangga dihaturanan ka payun.

Si Uci AKABRI

" Saha nu hoyong lebet ka surga, Ngacung ! " ceuk bu guru TK.
" Abdi,bu! " ear barudak bari ngaracungkeun curuk.
aya 1 murid teu ngacung, di taros ku bu guru
" Uci teu ngacung, teu hoyong lebet ka surga?" ceuk bu guru
" Abdi emut ka pun bapa, almarhum"ceuk uci
" Muhun cep, nanging tetep kedah hoyong lebet ka surga mah"ceuk bu guru
" emut wasiat pun bapa, Poko na mah, rek kumaha ge abdi kedah lebet AKABRI " ceuk uci


Malam Mingguan 

Mulih ti malam mingguan teh si ira lumpat bari ceurik.
" Kunaon neng ?" ceuk ceu iom, " Neng di pegatkeun ku si ombi, umi" si ira nembalan." Ah, wios neng..emang lalaki mah Borokokok sadayana !, Ngke ge aya borokokok anu pas jeung neng ". Si neng ngalieuk ka bapa na, bari ceurikna ngabedasan. Ari kang tatang, bapa na si ira, mah molohok bari lieur.

Budak Jago Ngomong Ingris

Kuring mah teu aneh, upami barudak urang Ingris anu di London umur 9 tahun tos lancar ngagunakeun basa Inggris.
- Atuh puguh we Kang, pan maranehn teh urang Inggris anu di London, puguh we lancar kana basa Inggrisna.
+ Tah anu aneh mah ningali barudak urang Sunda aya di kota-kota Tatar Sunda umur 9 tahun masih aya keneh anu tacan lancar basa Sundana.
- Perkawis eta mah sim kuring moal ngomentaran ah..

Test Basa Inggris

Bu Tia : “Ayeuna ibu rék ngetést maranéh anu bisa ngajawab bener, meunang balik ti heula ! “,
              saur ibu guru Tia.
Bu Tia : Fina, sok sebutkeun contona irregular verb !
Fina :   “Bring – brought – brought, hartosna nyandak”
Bu Lia : “Alus. Cikan Yoga ! Tong heureuy baé !”, si Yoga katelah tukang heureuy.
Yoga    : “Dag – dig – dug, hartosna abdi teu acan ngadamel PR”.
Bu Lia : Nangtung dihareup !

Tuturut Munding

“Dewek mah keuheul kapamjikan euy, teu kaop tatangga meuli itu, boga ieu, sok langsung nurutan, dasar si panas baran…!” Mang Sarkim gegelendeng.
“Pamajikan nukitu patut mah bales wae atuh..!” Mang Jupri kalahka mapanas.
“Nya kumaha kitu..?”
“Kieu geura lamun ningali tatangga kawin deui..buru-buru urang ge kawin deui..!”
“Satuju euy…!” Mang Sarkim atoh.

Baca Juga: Kumpulan Cerita Lucu Bahasa Jawa Paling Gokil

Bikin Kejutan

Udin meuli imah gedong nu agreng, kulantaran hayang mere kejutan ka pamajikan na, harita panon Icih di tutupan ku samping di bawa ka imah anyar.


Icih : "rek dibawa kamana kang Icih teh make ditutupan sagala??" (heran)
Udin : "pokonamah turutan we akang rek bikin kejutan keur nyai..(ngajelaskeun). Taaah geus rek nepi nyi ( bari mawa Icih ka ruang tengah)"

Icih : " kekee Icih hayang nginum kang..(api-api ngarah salakina nyokot cai)"
Udin : "nya geus ke akang nyokot cai heula nya, tapi omat tutup panon tong waka di buka sa'acan aya parentah ti akang nyaa??"

padahal Icih hayang hitut titadi barang Udin nyokot cai..

preeet..prepet..prepeeet..aaahh lega dunya karasana ceuk Icih (nyekelan beuteung)
Udin : "yeuh cai tea nyiii (ngasongkeun)"
Icih : "ah hayang cai kopi Icih mah kang (api-api deui padahal hayang hitut deui)"
Udin : "Ok aya tenang nyii (deregdeg ka dapur)"
Icih : "duuut..preeet aaah aya ku nikmat"
Udin : "yeuh cai kopi teh nyii...tah ayeuna tutup panon bisa dibukaa 1..2..3 (muka tutup panon Icih)"
Icih : "waaaaw ari ieu imah saha kang ??" (luak lieuk tuluy ngalieuk katukang ari breh teh katempo aya mitohana di tukangeun keur nutupan irung)

Icih tuluy nanya keur nutupan ka era

Icih : "aeeeh geuning aya abah sareng ema, tos lami abaaaah...emaaa?? (sasalaman)"
Abah : "aaah teu lilaa basa maneh hitut nu mimiti teageee abah jeung ema geus aya didieu (baeud)"

Cerita lucu sunda jorang

OBAT TIDUR


Mang Juned ngarasa hese sare unggal peuting,
datang ka dokter Deden di Klinik Sudirman Cimahi.

Juned: Dok..punten tiasa kenging obat tidur
abdi teu tiasa ngeunah sare.

Dokter Spesialis: Oh .mangga pa ieu aya 3 pil. bodas, koneng jeung hejo.

Juned: Hatur nuhun Dok naon wae khasiatna ?

Dokter Spesialis: Pil bodas ..Bp bakal ngimpen duaan sareng neng Aura Kasih

Juned: wuuiih..mantafff Dok.!

Dokter Spesialis: Pil Koneng..Bp bakal ngimpen bobogohan jeung Sophia Latjuba.

Juned: owh mai got !!

Dokter Spesialis: Pil hejo..bakal ngimpen ngojay
sareng neng Luna Maya..!

Juned: Glk.glk.. dokter pinter ih....! kumaha lamun ku abdi di teureuy tilu tilu na.

Dokter Spesialis: Lamun di teureuy sadayana..Bp teu ngimpen deui. tapi bisa langsung pendak jeung Nike Ardilla...

Juned : ???$$#$^?*&^&

Hiji peuting si aki jeung si nini keur ngalobrol di kamar memeh sare.

Aki : "Nini urang teh geus karolot,aki rek menta dihampura bisi aya kasalahan ka Nini"
Nini : "Ih aki sarua nini oge, urang silih hapura we atuh umur mah saha nu nyaho."
Aki : "Sukur atuh ari nini rek ngahampura ka aki mah,sabab aki teh pernah salingkuh ka nini"
Nini : "Kutan jeung saha aki?"
Aki : "Eta jeung Si Edah tukang lotek tea,terus jeung Si Emeh anak Mang Sarkawi,malah jeung Si Icih oge nu dilebak ngalaman."
Nini : "Nya ari aki geus ngaku mah bari jeung ngarasa kaduhung teu nanaon ki dihampura,tapi nini oge sarua geus pernah salingkuh."
Aki : "Ari nini jeung saha?"
Nini : "Ari nini mah mun geus salingkuh teh sok neundeun kacang hejo dina toples"
Aki : "Toples nu di dapur nini?"
Nini : "Enya aki,nu dina toples mah sesana pan anu sakeler mah beak dibubur."
Aki : "????????!!!??"

neng: kang geuning dibawa kanu poek
kang: ih raos dinu poek neng.
neng: emang bade naon kang?
kang: bade ngasupkeun ah!
neng: ih, ngasupkeun naon?
kang: ngasupkeun curuk ka bujal neng. . .
neng: ah alim, bisi engke na salah liang
kang: moal atuh piraku akang teu apal liang bujal
neng: nya sok atuh. . .. . . . . . .
neng: Ajig, beubeul. . .kang, eta mah lain liang bujal!!!
kang: cicing !! ulah recok . . da ieu mah lain curuk ieuh.


Akhir kata:

Demikian seluruh bobodoran sunda atau cerita lucu sunda yang telah admin bagikan di atas, semoga terhibur dan simak artikel lucu kami lainnya hanya di Ngakakak.com.

Loading...
loading...
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+
Tags :

Related : Kumpulan Cerita Lucu Bobodoran Sunda Bikin Ngakak

0 komentar:

Posting Komentar